Over mij

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest binnen de Jeugdhulpverlening en de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg in de regio Kennemerland. Ik ben gezondsheidszorgpsycholoog, Infant Mental Healthspecialist en gezins- en relatietherapeut (io.). Daarnaast geef ik onderwijs en supervisie op het gebied van het jonge kind en ouderschap.
Naast mijn werkervaring in grote instellingen richt ik me in mijn eigen praktijk op de meer kleinschalige cliëntenzorg, waar direct, persoonlijk cliëntencontact en korte lijnen met verwijzers en collega’s op de voorgrond staan.

Ik ben me bewust van de drempel die mensen soms over moeten voor ze zich aanmelden. Daarom vind ik het belangrijk om open, praktisch en perspectief biedend te zijn. Het verwerken van nare gebeurtenissen, het doorbreken van patronen of het aanleren van nieuwe vaardigheden zijn vaak voorwaarden voor het (weer) opgang brengen van een gezonde ontwikkeling. In dit proces bied ik een vertrouwd en veilig contact en loop ik graag een tijdje samen op met mensen.

In mijn werk heb ik me toegespitst op het jonge kind (0-6 jarigen), het ouderschap, partnerschap en trauma en hechting bij kinderen. Veel plezier en ruime ervaring heb ik eveneens in de behandeling van jongeren en (jong)volwassenen met trauma, stemmingsklachten en identiteitsvragen. Bij de behandeling van kinderen en jongeren betrek ik graag andere gezinsleden, zodat de invloed van problemen verminderd en de onderlinge relaties versterkt worden. Ik vind het belangrijk dat mensen weer in verbinding komen met elkaar en wat voor hen belangrijk is.

Mijn eigen ervaringen in het ouderschap, als moeder van 3 opgroeiende kinderen, zijn een realistische, dagelijkse aanvulling op mijn werk.